BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS
BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS
BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS
0 Review | Review toevoegen
BUITENBAND 2.80/2.50-4 (230X65) ZWART XSENSE CLEANPLUS CY-263/R-129 NON MARKING PUNCTURE PROTECTION 4PR 3,5BAR BAND KARKAS VOORZIEN VAN NYLON 66 GORDELLAAG Onder andere geschikt voor de Life & Mobil

Bezorgkosten

€ 7,65

€ 28,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Goed om te weten

Hebt u vragen over dit product? Neem dan van tevoren contact met ons op.
We vragen u ons te mailen met een foto van het onderdeel dat u wenst te vervangen of van het product waar het onderdeel op gemonteerd dient te worden. Op deze manier kunnen we u het beste helpen het juiste artikel te vinden.

 

Onderdelen kunnen alleen retour indien schriftelijk overeengekomen, anders is retournering helaas niet mogelijk. Tevens gelden voor onderdelen afwijkende garantie-voorwaarden.

 

Let u bij het kiezen van de juiste band op de volgende zaken:

 
  • Luchtband, massieve band of anti-lekband
    Een scootmobiel of rolstoel haalt een deel van het comfort uit de band. Daarom zorgt een luchtband vaak voor een eerste stap naar meer comfort. Het nadeel is uiteraard dat deze lek kan gaan. Wilt u deze kans verminderen? Kies dan voor een anti-lekband. Een anti-lekband is een luchtband met een extra dikke huid (Puncture Protection) voor behoud van comfort, maar met extra bescherming tegen lek gaan. Wilt u helemaal voorkomen dat u lekker banden krijgt? Kies dan voor een massieve band. Een nadeel is echter wel dat de massieve band zwaarder is.
     
  • Toegestane maximale druk buitenband
    De buitenband mag slechts een beperkte maximale druk hebben, anders loopt u het risico op een klapband. De toegestane maximale druk kunt u vinden in de handleiding van uw scootmobiel of rolstoel en u kunt dit vinden op de buitenband van uw product. De druk wordt genoteerd in PSI, BAR of kPa (kilopascal). 50 PSI staat gelijk aan 3,5 BAR of 345 kPa.
     
  • Toegestane maximale druk velg
    Sommige velgen hebben een beperkte maximale druk. Kunststof velgen zijn bijvoorbeeld minder sterk dan de meeste stalen, aluminium of carbon velgen en kunnen daarom vaak minder druk hebben. Ook deze informatie kunt u vinden in de handleiding en/of op de velg zelf.
     
  • Type ventiel van de binnenband
    U kiest bij het type ventiel voor een fietsventiel, autoventiel of een ander ventiel. Daarnaast dient u rekening te houden met de hoek van het ventiel. Bij een klein wiel laat de velg namelijk vaak te weinig ruimte over voor een recht ventiel, dan dient gekozen te worden voor een ventiel met een hoek van bijvoorbeeld 45 graden. Daarnaast kan het zijn dat de vork waarin het wiel gemonteerd wordt, te weinig ruimte biedt in de breedte om een 90 graden ventiel te gebruiken. U dient ook dan rekening te houden met de hoek en bijvoorbeeld te kiezen voor een ventiel met een hoek van 45 graden.
     
  • Profiel van de buitenband
    Iedere buitenband is voorzien van een profiel, tenzij u kiest voor een slick band, deze is volledig vlak. Andere banden zijn voorzien van een blokprofiel, een lijnprofiel of een extra grof profiel voor meer grip of voor offroad gebruik. Gebruikt u een band voor de voorzijde van bijvoorbeeld uw scootmobiel, dan kan het prettig zijn te kiezen voor een lijnprofiel om het stuurgedrag te vergemakkelijken.

 

Montage

  • Montage van een rolstoelband
    Om de banden van een rolstoel te vervangen, is het meestal noodzakelijk het wiel te demonteren.Tevens adviseren we bij het vervangen van de buitenband direct de binnenband te controleren. Bij oude banden adviseren we de binnenband gelijk te vervangen, ook dient u dan ter bescherming van de binnenband het velglint te vervangen.
     
  • Montage van een scootmobielband
    Bij het monteren van een scootmobielband dient het wiel gedemonteerd te worden. Bij veel scootmobielen zijn de velgen deelbaar, wat inhoud dat de velg een binnenste helft heeft en een buitenste helft heeft. Bij vervangen van zowel binnen- als buitenband, dient de velg gedemonteerd en uit elkaar gehaald te worden. Tevens adviseren we bij het vervangen van de buitenband direct de binnenband te controleren. Bij oude banden adviseren we de binnenband gelijk te vervangen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.